• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

“YERALTI SULAMALARINDA İNDİRİM ORANI % 75’E ÇIKARILDI”

03/03/2022

“YERALTI SULAMALARINDA İNDİRİM ORANI % 75’E ÇIKARILDI”

AK Parti İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul ile birlikte Aydın 21. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse’yi ziyaret ederek sulama indiriminin detayları hakkında istişarelerde bulundu.
Halil Ertuğrul, geçen hafta Ankara ziyaretinde DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Balta'ya çiftçilerin sulama sorunlarını ilettiklerini ve hızlı çözüme kavuşturulması için genel müdür yardımcısı gerekli talimatları verdiklerini açıklamıştı. 'Tarım ve Orman Sektörü Toplantısı'na katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de sulama indirimini çiftçilere müjdelemişti.
Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul ile Aydın 21. Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Halil Ertuğrul, Baklan Ovası Havzasındaki sulama tesislerinde uygulanacak olan yüzde 50 olarak uygulanan yeraltı sulamaları indirim oranı yüzde 75'e çıkarıldığının altını çizdi.
“YAĞMURLAMA VE DAMLAMA SULAMA İNDİRİM ORANI YÜZDE 30’A ÇIKARILDI”
Sulama indirimin detaylarını sosyal medya üzerinden çiftçilere duyuran Halil Ertuğrul, indirimin çiftçilere hayırlı olmasını temenni ederek; “Çivril Sulama Birliği BR1,BR2,BR3 sulama tesisleri ve toprak sulama birliği BL1,BL2 Sütlaç Sulama Tesisi ve Çal Ovası sulama tesislerinde yüzde 20'lik motopomp indirimi yüzde 40'a çıkarıldı. Sulama tesislerinde 2022 yılı sulama sezonunda uygulanacak olan yüzde 10'luk yağmurlama ve damlama sulama indirimi yüzde 30'a çıkarıldı. Yani yüzde 20 indirim sağlandı. Ayrıca Baklan Ovası havzasındaki sulama tesislerinde uygulanacak olan yüzde 50 olarak uygulanan yeraltı sulamaları indirim oranı yüzde 75'e çıkarıldı. İndirimlerden dolayı emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası